Slijpen en schuren

Slijpen en schuren zijn intensieve werkzaamheden die door de constante bewegingen trillingen erg belastend zijn voor medewerkers. Daarnaast wordt de medewerker veel blootgesteld aan stof en dampen. Cobots bieden nu de mogelijkheid om deze werkzaamheden eenvoudig en flexibel te automatiseren.

Plan een gratis adviesgesprekBereken direct mijn voordeel

Constant resultaat

Of het nou eenvoudige of complexe slijp- en schuurpatronen zijn, een cobot kan deze uitvoeren. Door te werken met de force-sensoren van de cobots kunnen uiterst precieze resultaten worden bereikt, zelfs op complexe producten. De cobot volgt de contouren van het product en geeft altijd dezelfde druk op het werkstuk, zo wordt een zeer constant resultaat bereikt. Het bedienen van de cobot is daarnaast zo eenvoudig, dat dit eenvoudig door operators is uit te voeren. Daarnaast hoeven de medewerkers zelf niet meer het zwaar belastende werk uit te voeren en kunnen ze worden ingezet voor andere taken.

Veilig

Veiligheid staat bij cobot implementaties altijd voorop. Onze cobots zijn uitgerust met geavanceerde sensoren en veiligheidssystemen die de aanwezigheid van menselijke werknemers detecteren. Ze passen hun bewegingen aan om mogelijke botsingen te voorkomen, waardoor een optimale samenwerking tussen mens en machine mogelijk wordt. Daarnaast wordt bij iedere implementatie door Cobotx een risico-inventarisatie en -evaluatie uitgevoerd en op basis van de uitkomsten worden passende veiligheidsmaatregelen bepaald.

Directe verbetering van arbeidsomstandigheden

Schuren of slijpen is een intensieve handeling voor medewerkers. De apparaten geven veel trillingen en vaak moet er in niet-ergonomische houdingen worden gewerkt. Daarnaast komt er veel (fijn)stof vrij bij deze handelingen. Niet gek dus dat veel bedrijven er voor kiezen om hiervoor cobots in te zetten.

Video van toepassing in gebruik

Bekijk hieronder hoe we een volledige lijn hebben opgeleverd met Fanuc robots voor het verpakken en palletiseren van vuilniszakken

Waarom samenwerken met Cobotx

Kies voor Cobotx en til uw pick-and-place processen naar een hoger niveau. Onze gespecialiseerde cobotoplossingen, met een bijzondere focus op de voedingsindustrie maar ook uitstekend toepasbaar in andere gebieden, integreren feilloos in uw productielijnen. Dit leidt tot verbeterde operationele efficiëntie, reductie van downtime en verhoging van de productiekwaliteit.

Deze bedrijven maken gebruik van onze oplossingen

"Wij draaien nu al bijna 2 jaar met de palletiser van Cobotx. Ze hebben ons van start tot eind goed begeleidt met de installatie en implementatie. Hierna zijn er in samenwerking nog verschillende aanpassingen doorgevoerd voor nieuwe producten en functies. We zijn hierover erg tevreden."

Dirk Buiter

Procestechnoloog Van Geloven

"Als Sphere Nederland zijn we blij dat we samen met onze partner CobotX dit mooie automatiseringsproject hebben afgerond. Met de ingebruikname van deze verpakkingslijn vergroten we wederom de duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers."

Adriaan Pierik

CEO Sphere Nederland

"Het cobotiseren van processen is soms niet zo simpel als het van buiten lijkt. In het hele traject - van ontwerp tot implementatie en de nazorg - zijn we hierin uitstekend begeleid door het team van Cobotx. Deze samenwerking leidt in onze processen tot een betere ergonomie, medewerker tevredenheid, kwaliteit en efficiëntie."

Pieter Jonkman

Logistiek Manager Quooker

Plan een gratis adviesgesprek

Laat je contactgegevens achter en we nemen op werkdagen binnen 1 dag contact met je op. Indien je geïnteresseerd bent in een demo maken we graag een afspraak om jou geheel vrijblijvend te laten zien wat een cobot allemaal kan, bij ons op locatie.

Wat kun je verwachten?

Plan een gratis adviesgesprek met Cobotx en ontdek hoe onze cobotoplossingen jouw bedrijfsvoering kunnen transformeren. Dit is wat je kunt verwachten:

  1. Persoonlijke Benadering
  2. Deskundig Advies
  3. Innovatieve Oplossingen
  4. Implementatieplan
  5. Toekomstige Groei