Palletiseren

Palletiseren is een veel voorkomende taak bij het automatiseren met een collaboratieve robot. Palletiseren is het proces van het beladen van een pallet met producten, dat voor een persoon erg saai en fysiek zwaar werk is. Met cobots is dit proces goed te automatiseren.

Plan een gratis adviesgesprek

Payload

Tot wel 30 kilogram

Snelheid

Tot 9 dozen per minuut

Flexibiliteit

Nieuw palletpatroon in 20 minuten

Flexibiliteit

Onze cobot palletizers zijn geschikt voor het palletiseren van allerlei producten. Van dozen tot kratten en van zakken tot boxen. De cobots kunnen eenvoudig voor meerdere type producten worden ingezet. Hiervoor bereiden we de programma’s voor en worden de benodigde grippers op maat gemaakt. Een operator kiest simpelweg het juiste programma en klikt de benodigde gripper aan de cobot.

De palletizer kan ook nog eens mobiel worden uitgevoerd waardoor deze voor verschillende productielijnen kan worden ingezet.

Toegankelijkheid

Cobots zijn bekend om de open toepassing in ruimtes zonder afscherming. Een cobot palletizer werkt vaak met grotere gewichten en op “hoofdhoogte”. Daardoor zijn er meer veiligheden nodig om de cobot veilig toe te passen in het proces. Cobotx stelt deze vereisten vast tijdens de bepaling van het juiste concept. Vaak worden onze cobots afgeschermd met safety range scanners. Daarmee is het mogelijk om de cobot te benaderen en zal de cobot langzamer draaien of even stoppen wanneer een medewerker in het werkgebied komt. Door deze oplossingen is de benodigde ruimte voor een cobot beperkt en blijft de omgevingsruimte flexibel te gebruiken.

Snelle ROI

De cobot palletizers van Cobotx verwerken gewichten tot 30 kg. en behalen snelheden tot 9 producten per minuut. En door het combineren van meerdere producten in één plaatsing kan deze snelheid nog flink worden verhoogd. Naast de palletizer, verzorgt Cobotx ook het aanvoersysteem van de producten naar de cobot. Zo wordt een werkend, kwalitatief hoogwaardig totaalsysteem verzorgd. De gemiddelde terugverdientijd van een cobot palletizer is 12 maanden(!).

100% veilig!

Continue proces

Flexibele inzetbaarheid

Video: Palletiser praktijkvoorbeeld

Bekijk hieronder hoe onze palletiser de zware dozen van 20 kilogram keurig palletiseert. De twee palletposities zorgt voor een continue proces. Door gebruik te maken van drie veiligheidscanners zorgen we voor een veilig situatie voor het personeel rondom de cobot.

Waarom samenwerken met Cobotx

Kies Cobotx voor geavanceerde palletiseeroplossingen en ontdek de naadloze integratie van onze cobots in uw logistieke processen. Ervaar significante verbeteringen in efficiëntie, minimalisatie van downtime en een consistente verhoging van de kwaliteit en snelheid van uw palletiseerwerkzaamheden.

Deze bedrijven maken gebruik van onze oplossingen

Bekijk de toonaangevende bedrijven die al profiteren van onze geavanceerde robot- en cobotoplossingen. Van kleine ondernemingen tot grote multinationals, onze technologieën hebben bewezen een verschil te maken in productiviteit, efficiëntie en innovatie. Ontdek door deze logo's hoe breed en divers onze expertise en impact zijn.

"Wij draaien nu al bijna 2 jaar met de palletiser van Cobotx. Ze hebben ons van start tot eind goed begeleidt met de installatie en implementatie. Hierna zijn er in samenwerking nog verschillende aanpassingen doorgevoerd voor nieuwe producten en functies. We zijn hierover erg tevreden."

Dirk Buiter

Procestechnoloog Van Geloven

"Als Sphere Nederland zijn we blij dat we samen met onze partner CobotX dit mooie automatiseringsproject hebben afgerond. Met de ingebruikname van deze verpakkingslijn vergroten we wederom de duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers."

Adriaan Pierik

CEO Sphere Nederland

"Het cobotiseren van processen is soms niet zo simpel als het van buiten lijkt. In het hele traject - van ontwerp tot implementatie en de nazorg - zijn we hierin uitstekend begeleid door het team van Cobotx. Deze samenwerking leidt in onze processen tot een betere ergonomie, medewerker tevredenheid, kwaliteit en efficiëntie."

Pieter Jonkman

Logistiek Manager Quooker

Plan een gratis adviesgesprek

Laat je contactgegevens achter en we nemen op werkdagen binnen 1 dag contact met je op. Indien je geïnteresseerd bent in een demo maken we graag een afspraak om jou geheel vrijblijvend te laten zien wat een cobot allemaal kan, bij ons op locatie.

Wat kun je verwachten?

Plan een gratis adviesgesprek met Cobotx en ontdek hoe onze cobotoplossingen jouw bedrijfsvoering kunnen transformeren. Dit is wat je kunt verwachten:

  1. Persoonlijke Benadering
  2. Deskundig Advies
  3. Innovatieve Oplossingen
  4. Implementatieplan
  5. Toekomstige Groei