Wat is een cobot?

Cobot staat voor ‘Collaboratieve Robot’ en betekend dus dat deze is ontwikkeld om samen te werken met mensen. Zijn flexibele inzetbaarheid, veiligheid met ingebouwde sensoren en snelle terugverdientijd maken ze erg toegankelijk voor zowel grote als MKB-bedrijven in verschillende sectoren.

Neem contact met ons op

Samen sterker: De meerwaarde van cobots

Wat kun je met cobots? Alles wat je je maar voor kunt stellen en nodig kunt hebben. Van het inpakken van dozen tot het bewerken van producten, dag in, dag uit. Dankzij de slimme ingebouwde veiligheidsvoorzieningen, kunnen cobots en mensen vlekkeloos samenwerken.

Deze samenwerking is mogelijk door de sensoren in en rondom de cobot. Zodra een medewerker in de buurt komt van de cobot, zal deze vanzelf in een rustiger tembo zijn taken voortzetten, of zelfs helemaal stoppen. Mocht de medewerker tijdens een beweging toch in aanraking komen met een medewerker, dan stopt hij direct.

Samenwerken met mensen

Cobots zijn zo geprogrammeerd dat ze vlekkeloos kunnen samenwerken met medewerkers, zodat zij zich op hun beurt kunnen richten op meer uitdagende, mensgerichte taken.

Kleine footprint

Door de afscherming bij een robot, neemt deze gelijk een grote footprint in bezit. Een cobot neemt enkel de footprint ter grootte van een werkplek van een medewerker in.

Makkelijk te installeren en te gebruiken

Elke willekeurige medewerker kan overweg met een cobot, onafhankelijk van zijn of haar technische ervaring.

+

Flexibiliteit

Waar een robot vaak vast gepositioneerd wordt in een productieproces, is de cobot eenvoudig te verplaatsen en dus flexibel in meerdere processen in te zetten. Dit geeft gelijk een extra voordeel voor de terugverdientijd, aangezien de toepassing multifunctioneel kan zijn.

Verschil tussen een robot en een cobot

Cobot

N

Veilig samenwerken zonder afscherming

N

Compacte grootte voor flexibele inzet

N

Eenvoudig te verplaatsen voor diverse toepassingen

N

Ontworpen voor precisiewerk op veilige snelheden

Robot

N

Groter werkbereik

N

Zeer snel, daardoor ook afscherming benodigd

M

Afscherming met hekwerk noodzakelijk

M

Vaste locatie

Een greep uit onze projecten met cobots én robots:

Cobot karrenbelader

Deze cobot karrenbelader kan verschillende maten en gewichten dozen door elkaar in de transportkarren plaatsen. Hiermee wordt zwaar en repeterend werk weggehaald bij de medewerkers, zodat zij duurzamer op andere plekken kunnen worden ingezet. Een mooi voorbeeld van hoe een cobot direct bijdraagt aan het realiseren van de bedrijfsdoelen!

Kaasbelading met Cobots

Dit project markeert een keerpunt in de kaasproductie-industrie door de integratie van geavanceerde cobottechnologie voor de belading van kazen in een snijmachine. Het is een prachtig voorbeeld van hoe traditionele processen en moderne automatisering samenkomen om efficiëntie, nauwkeurigheid en veiligheid te verbeteren.

Inpaklijn met robots

Dit project richtte zich op de ontwikkeling en implementatie van een volledig gerobotiseerde inpaklijn die niet alleen het handmatige inpakproces vervangt, maar ook een deel van de verouderde automatisering moderniseert.

Deze bedrijven maken gebruik van onze oplossingen

Bekijk de toonaangevende bedrijven die al profiteren van onze geavanceerde robot- en cobotoplossingen. Van kleine ondernemingen tot grote multinationals, onze technologieën hebben bewezen een verschil te maken in productiviteit, efficiëntie en innovatie. Ontdek door deze logo's hoe breed en divers onze expertise en impact zijn.

Cobotx is officieel partner van:

Cobotx is een officieel partner van vooraanstaande leveranciers in cobots, robots, en essentiële onderdelen zoals conveyors, sensoren, en banen, om volledige automatiseringsoplossingen te bieden.

We ontzorgen de volgende sectoren

Cobotx levert zowel eenvoudige als geavanceerde automatiseringsoplossingen, specifiek afgestemd op de behoeften van diverse sectoren. Ons team is gespecialiseerd in het volledig ontzorgen van klanten, van initiële analyse tot naadloze implementatie, waarbij we elk project van A tot Z begeleiden. Onze expertise garandeert een vlekkeloze integratie en optimalisatie van uw productieprocessen.

Voedingsindustrie

Optimaliseer productie en verpakking met voedselveilige automatiseringsoplossingen.

(Co-)Packaging

Verhoog verpakkingssnelheid en -flexibiliteit met op maat gemaakte cobotoplossingen.

Dit zijn de toepassingen waarvoor we cobots onder andere hebben geïnstalleerd

Palletiseren

Pick & Place

Volledige lijnintegratie

Lassen

Palletiseren

Palletiseren is een veel voorkomende taak bij het automatiseren met een collaboratieve robot. Palletiseren is het proces van het beladen van een pallet met producten, dat voor een persoon erg saai en fysiek zwaar werk is. Met cobots is dit proces relatief makkelijk te automatiseren.

Pick & Place

De pick-and-place oplossing van Cobotx zijn de oplossing voor het plaatsen van een grote diversiteit aan producten. Van een semi-handmatige tot een volledig geautomatiseerde pick- and-place oplossing. Cobotx kan dit voor jou realiseren.

Volledige lijnintegratie

Naast individuele cobots of robots, levert Cobotx complete verpakkingslijnen, repacking lijnen en integraties met bestaande of nieuwe machines. Hiermee ontstaat er een totaaloplossing die vanuit één punt kan worden bediend, met volledig geïntegreerde techniek.

Lassen

Het lassen van staal of aluminium is een specialistische handeling waarvoor vakmensen steeds moeilijker te vinden zijn. Cobots ondersteunen hierin door (herhalende) lashandelingen over te nemen. De medewerkers kunnen zich dan richten op complex laswerk.

Neem contact met ons op.

Laat je contactgegevens achter en we nemen op werkdagen binnen 1 dag contact met je op. Indien je geïnteresseerd bent in een demo maken we graag een afspraak om jou geheel vrijblijvend te laten zien wat een cobot allemaal kan, bij ons op locatie.

Wat kun je verwachten?

Plan een gratis adviesgesprek met Cobotx en ontdek hoe onze cobotoplossingen jouw bedrijfsvoering kunnen transformeren. Dit is wat je kunt verwachten:

  1. Persoonlijke Benadering
  2. Deskundig Advies
  3. Innovatieve Oplossingen
  4. Implementatieplan
  5. Toekomstige Groei