Machine belading

Het plaatsen van onderdelen in bijvoorbeeld CNC-machines, draai- en freesbanken is voor werknemers repeterende en fysiek belastende taak. Automatisering middels cobots zorgt ervoor dat zonder grote aanpassingen aan de bestaande omgeving de machinebelading efficiënter en productiever wordt. Hierdoor zijn maakbedrijven in staat meer producten te produceren, terwijl de zoektocht naar het schaarse personeel niet meer van toepassing is. Lees hieronder alle voordelen van machinebelading met een cobot!

Plan een gratis adviesgesprek

Verhoogde productiviteit

Weekend, vakantie of uitval door ziekte? Daarvan is geen sprake bij een cobot. Deze is in staat om 24/7, 365 dagen per jaar door te werken. Vooral binnen productiebedrijven is er veel uitval door ziekte en ongeval, daarnaast is een cobot in staat om repeterende taken op 0,03 mm nauwkeurig te herhalen. Dit is voor personeel in een continue proces onhaalbaar. De cobot zorgt er dus voor om menselijke fouten te elimineren. Al met al zorgt een cobot dus voor een continue, accuraat proces.

Meer producten met minder kosten

Door de continuïteit van cobots is het mogelijk om zonder uitval 24/7, 365 dagen per jaar te produceren. Ten opzichte van de lage kosten, is een cobot hierdoor vaak al binnen een jaar terugverdiend(!). Dit terwijl de productieaantallen met wel 300% kunnen verhogen.

Minder ziekte en verzuim

Werken met cobots is aangenaam, dit zit immers in de naam. De C staat namelijk voor collaboratief, ofwel, gericht op samenwerking! Werknemers worden gelukkiger zodra hun repeterende taken uit handen worden genomen door robots, terwijl ze de kans krijgen om met high-tech machines te werken in hun omgeving. Ook de kans op ongevallen verkleint, doordat het personeel verder van bewegende machineonderdelen kunnen werken. Dit verhoogt de veiligheid van werknemers aanzienlijk.

Video van toepassing in gebruik

Bekijk hier een van onze beladingsmogelijkheden met cobots, waarbij we bakplaten uit de bakkerij beladen in de oven.

Waarom samenwerken met Cobotx

Kies Cobotx voor efficiënte machinebelading in elke sector. Onze cobotoplossingen integreren soepel, verhogen efficiëntie en verminderen downtime, waarbij precisie voorop staat.

Deze bedrijven maken gebruik van onze oplossingen

Bekijk de toonaangevende bedrijven die al profiteren van onze geavanceerde robot- en cobotoplossingen. Van kleine ondernemingen tot grote multinationals, onze technologieën hebben bewezen een verschil te maken in productiviteit, efficiëntie en innovatie. Ontdek door deze logo's hoe breed en divers onze expertise en impact zijn.

"Wij draaien nu al bijna 2 jaar met de palletiser van Cobotx. Ze hebben ons van start tot eind goed begeleidt met de installatie en implementatie. Hierna zijn er in samenwerking nog verschillende aanpassingen doorgevoerd voor nieuwe producten en functies. We zijn hierover erg tevreden."

Dirk Buiter

Procestechnoloog Van Geloven

"Als Sphere Nederland zijn we blij dat we samen met onze partner CobotX dit mooie automatiseringsproject hebben afgerond. Met de ingebruikname van deze verpakkingslijn vergroten we wederom de duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers."

Adriaan Pierik

CEO Sphere Nederland

"Het cobotiseren van processen is soms niet zo simpel als het van buiten lijkt. In het hele traject - van ontwerp tot implementatie en de nazorg - zijn we hierin uitstekend begeleid door het team van Cobotx. Deze samenwerking leidt in onze processen tot een betere ergonomie, medewerker tevredenheid, kwaliteit en efficiëntie."

Pieter Jonkman

Logistiek Manager Quooker

Plan een gratis adviesgesprek

Laat je contactgegevens achter en we nemen op werkdagen binnen 1 dag contact met je op. Indien je geïnteresseerd bent in een demo maken we graag een afspraak om jou geheel vrijblijvend te laten zien wat een cobot allemaal kan, bij ons op locatie.

Wat kun je verwachten?

Plan een gratis adviesgesprek met Cobotx en ontdek hoe onze cobotoplossingen jouw bedrijfsvoering kunnen transformeren. Dit is wat je kunt verwachten:

  1. Persoonlijke Benadering
  2. Deskundig Advies
  3. Innovatieve Oplossingen
  4. Implementatieplan
  5. Toekomstige Groei