Immediately after
Een groot voordeel van de cobots is dat ze voor zoveel verschillende doeleinden in te zetten zijn.
Met cobots kun je het productieproces binnen een logistieke omgeving automatiseren, ongeacht maat en vorm. Medewerkers hoeven geen zware, saaie, herhalende werkzaamheden meer uit te voeren; cobots nemen dit allemaal van ze over. Van het stapelen en ontstapelen van dozen en pallets, tot het vouwen van verpakkingen en het uitvoeren van kwaliteitscontroles – de cobots zorgen voor verhoogde productiviteit met behoud van flexibiliteit, waardoor je mee kunt in de steeds snellere, competitievere markt.
Vouwen en pakken van dozen
Lassen / Verlijmen
Kwaliteitscontroles
Logistiek (AMR)
Oppervlaktebehandeling
Palletiseren
Pick-and-place
Assemblagewerk
Machinebelading
Het vouwen van dozen is zo simpel, dat iedereen ter wereld het zou kunnen doen. Maar zo ook de cobot: zonder fouten te maken of verveeld te raken kan de cobot non-stop dozen van elk willekeurig formaat in elkaar zetten. De cobot dozenvouwer is eenvoudig te verplaatsen en voor meerdere lijnen en type dozen in te zetten.
Een collaboratieve robot verbetert de flexibiliteit en efficiëntie van al jouw las- en lijmwerkzaamheden. (Ver)plaats de robot waar je het maar nodig hebt en laat het zo veel werk uit handen nemen. Zodra de cobot zijn werk gedaan heeft, kun je het inzetten op andere plekken in het productieproces.
Cobots kunnen niet alleen veel verschillende taken uitvoeren, ze kunnen ook de kwaliteit ervan controleren. Kwaliteitscontrole is ontzettend belangrijk en daarom de perfecte taak voor een cobot. De collaboratieve armen beschikken over de precisie en een integratie met bijvoorbeeld AI vision techniek zorgt voor alle mogelijke controlemogelijkheden.
Transport van materialen en producten neemt vaak heel veel tijd in beslag. Een AMR kan dit probleemloos en veilig van de mens overnemen. AMR’s passen zich makkelijk aan de omgeving aan, werken samen met mensen, zijn flexibel en toekomstbestendig.
Behandeling van oppervlaktes is een breed begrip, het kan immers gaan over veel verschillende soorten behandelingen en oppervlaktes. Door speciale sensoren kan een cobot eenvoudig verschillende, maar ook golvende, oppervlaktes bewerken. Verschillende producten behandelen? Een omstelling is in minuten gedaan.
Het stapelen en klaarzetten van spullen op pallets voor vervoer wordt vaak ervaren als saai en zwaar werk. Het is zonde om hier medewerkers op in te zetten; hun talenten kunnen beter ingezet worden op meer creatieve, belangrijke taken. Cobots kunnen het repetitieve werk eenvoudig van ze overnemen. Stapelen van gewichten tot 45kg is geen probleem voor een cobot!
Veel bedrijven in verschillende sectoren maken gebruik van machines die beladen en ontladen moeten worden. Een cobot kan dit werk eenvoudig uitvoeren, is snel, en zorgt voor een stabiele kwaliteit. Door een effectieve integratie kan een cobot snel – meerdere – producten oppakken en verpakken of verplaatsen.
Een cobot is de perfecte keuze wanneer je wilt dat je bedrijf het hoogste niveau assemblagewerk levert en dat op een efficiënte manier wilt bereiken. Met een herhaalnauwkeurigheid van 0.03 mm weet je zeker dat de cobot altijd exact dezelfde kwaliteit levert.
Het bedienen van machines en het laden en lossen kan makkelijk uitgevoerd worden door cobots. Dankzij de unieke eigenschappen kan een cobot foutloos 24/7 doorwerken, wat jouw bedrijf veel tijd en geld bespaart. De cobot wordt door Cobotx geïntegreerd met de machine waardoor deze autonoom kan draaien.
Vouwen en pakken van dozen
Lassen / Verlijmen
Kwaliteitscontroles
Logistiek (AMR)
Oppervlaktebehandeling
Palletiseren
Pick-and-place
Assemblagewerk
Machinebelading
Onze experts staan voor je klaar.
Om te bepalen waar je de cobot voor kunt inzetten en om de cobot te installeren. Start vandaag nog met jouw industriële revolutie!
Ontdek hoe cobots waardevol kunnen zijn binnen jouw bedrijf