Food & Beverage

In de voedingsindustrie zorgt Cobotx voor veilige, hygiënische automatisering met cobots, waardoor productiviteit stijgt zonder in te leveren op kwaliteit.

Plan een gratis adviesgesprek

Cobots: Hygiëne en Efficiëntie in de Voedingsindustrie

Cobots verhogen de productiesnelheid terwijl ze voldoen aan de strenge hygiënestandaarden, essentieel in de voedingsindustrie.

Veilige productie

Cobots zijn ontworpen om in schone omgevingen te werken, wat ze ideaal maakt voor de voedingsindustrie waar hygiëne cruciaal is.

+

Flexibele automatisering

Snelle aanpassing aan verschillende taken zonder uitgebreide herprogrammering maakt cobots een flexibele oplossing voor de dynamische voedingssector.

Relevante projecten

Fondant spuiten

Deze geavanceerde robotopstelling met twee cobots en vision automatiseert een voorgaand repeterend manueel proces. De eerste cobot haalt de koeken zonder fondant uit de rekken. De vision controleert vervolgens welke koeken binnen de kwaliteitseisen vallen. Vervolgens spuit de tweede cobot het fondant accuraat op de koeken.

Kaasbelading

Dit project markeert een keerpunt in de kaasproductie-industrie door de integratie van geavanceerde cobottechnologie voor de belading van kazen in een snijmachine. Het is een prachtig voorbeeld van hoe traditionele processen en moderne automatisering samenkomen om efficiëntie, nauwkeurigheid en veiligheid te verbeteren.

Palletiser

Deze palletiser stapelt de dozen met frikandellen van die van de band komen op de twee pallets. Door gebruik te maken van een palletlift kan er gestapeld worden tot een hoogte van 2 meter.

Deze bedrijven maken gebruik van onze oplossingen

Bekijk de toonaangevende bedrijven die al profiteren van onze geavanceerde robot- en cobotoplossingen. Van kleine ondernemingen tot grote multinationals, onze technologieën hebben bewezen een verschil te maken in productiviteit, efficiëntie en innovatie. Ontdek door deze logo's hoe breed en divers onze expertise en impact zijn.

Waarom samenwerken met Cobotx

Cobotx werkt samen met toonaangevende leveranciers om state-of-the-art automatiseringsoplossingen te bieden, waarbij innovatie en kwaliteit voorop staan.

Dit zijn de toepassingen waarvoor we cobots onder andere hebben geïnstalleerd

Palletiseren

Pick & Place

Volledige lijnintegratie

Lassen

Palletiseren

Palletiseren is een veel voorkomende taak bij het automatiseren met een collaboratieve robot. Palletiseren is het proces van het beladen van een pallet met producten, dat voor een persoon erg saai en fysiek zwaar werk is. Met cobots is dit proces relatief makkelijk te automatiseren.

Pick & Place

De pick-and-place oplossing van Cobotx zijn de oplossing voor het plaatsen van een grote diversiteit aan producten. Van een semi-handmatige tot een volledig geautomatiseerde pick- and-place oplossing. Cobotx kan dit voor jou realiseren.

Volledige lijnintegratie

Naast individuele cobots of robots, levert Cobotx complete verpakkingslijnen, repacking lijnen en integraties met bestaande of nieuwe machines. Hiermee ontstaat er een totaaloplossing die vanuit één punt kan worden bediend, met volledig geïntegreerde techniek.

Lassen

Het lassen van staal of aluminium is een specialistische handeling waarvoor vakmensen steeds moeilijker te vinden zijn. Cobots ondersteunen hierin door (herhalende) lashandelingen over te nemen. De medewerkers kunnen zich dan richten op complex laswerk.

"Wij draaien nu al bijna 2 jaar met de palletiser van Cobotx. Ze hebben ons van start tot eind goed begeleidt met de installatie en implementatie. Hierna zijn er in samenwerking nog verschillende aanpassingen doorgevoerd voor nieuwe producten en functies. We zijn hierover erg tevreden."

Dirk Buiter

Procestechnoloog Van Geloven

"Als Sphere Nederland zijn we blij dat we samen met onze partner CobotX dit mooie automatiseringsproject hebben afgerond. Met de ingebruikname van deze verpakkingslijn vergroten we wederom de duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers."

Adriaan Pierik

CEO Sphere Nederland

"Het cobotiseren van processen is soms niet zo simpel als het van buiten lijkt. In het hele traject - van ontwerp tot implementatie en de nazorg - zijn we hierin uitstekend begeleid door het team van Cobotx. Deze samenwerking leidt in onze processen tot een betere ergonomie, medewerker tevredenheid, kwaliteit en efficiëntie."

Pieter Jonkman

Logistiek Manager Quooker

Plan een gratis adviesgesprek

Laat je contactgegevens achter en we nemen op werkdagen binnen 1 dag contact met je op. Indien je geïnteresseerd bent in een demo maken we graag een afspraak om jou geheel vrijblijvend te laten zien wat een cobot allemaal kan, bij ons op locatie.

Wat kun je verwachten?

Plan een gratis adviesgesprek met Cobotx en ontdek hoe onze cobotoplossingen jouw bedrijfsvoering kunnen transformeren. Dit is wat je kunt verwachten:

  1. Persoonlijke Benadering
  2. Deskundig Advies
  3. Innovatieve Oplossingen
  4. Implementatieplan
  5. Toekomstige Groei