Oppervlaktebewerking

Het lassen van staal of aluminium, slijpen van kokers en schuren van houten profielen zijn vaak specialistische handelingen waarvoor vakmensen steeds moeilijker te vinden zijn. Cobots ondersteunen hierin door (herhalende) handelingen over te nemen, waardoor medewerkers zich kunnen focussen op meer gespecialiseerde werkzaamheden.

Plan een gratis adviesgesprek

Lassen met cobots

Cobotx levert hiervoor complete pakketten met opspanmallen, de cobot, lasapparatuur en de benodigde software. Door dit als één systeem te benaderen, wordt het voor een medewerker eenvoudig om de cobot te bedienen of lasprogramma’s te programmeren. Training aan medewerkers is altijd inbegrepen bij onze oplossingen en vaak zien we dat na enkele uren training medewerkers al in staat zijn om te lassen met de cobot. Door de volledige ondersteuning van Cobotx in dit proces ontzorgen we opdrachtgevers en zorgen we dat de oplossing bij de oplevering écht voor je werkt.

Het aanpassen van lasparameters kan bij de software van Cobotx ook tijdens het lassen. Zo wordt sneller en met minder materiaalverlies de juiste parameters vastgesteld.

Slijpen en schuren

Met de veelzijdigheid van onze cobotoplossingen, is het instellen van nieuwe programma’s voor slijpen en schuren net zo eenvoudig als bij het lassen. De gebruikersvriendelijke software maakt het mogelijk om snel tussen verschillende taken te schakelen, wat onze cobots ideaal maakt voor zowel grootschalige productie als kleine series. Dit zorgt voor een ongekende flexibiliteit in de productieprocessen van onze klanten.

Kwaliteit in elke bewerking

Of het nu gaat om lassen, slijpen of schuren, de precisie en herhaalbaarheid van cobots zorgen voor consistente kwaliteit bij elke bewerking. Eenmaal geprogrammeerd, herhaalt de cobot elke taak met exact dezelfde precisie, wat resulteert in een constant hoge kwaliteit van de afwerking. Deze betrouwbaarheid garandeert dat elk product voldoet aan de hoogste standaarden.

Video van toepassing in gebruik

Bekijk hieronder hoe we een cobot hebben opgeleverd die in staat is tegelijkertijd meerdere bedframes te schuren

Waarom samenwerken met Cobotx

Kies Cobotx voor uw toepassing met oppervlaktebewerking en ervaar hoe onze cobotoplossingen naadloos integreren in uw productielijnen, leidend tot verbeterde efficiëntie, verlaagde downtime en hogere productiekwaliteit.

Deze bedrijven maken gebruik van onze oplossingen

Bekijk de toonaangevende bedrijven die al profiteren van onze geavanceerde robot- en cobotoplossingen. Van kleine ondernemingen tot grote multinationals, onze technologieën hebben bewezen een verschil te maken in productiviteit, efficiëntie en innovatie. Ontdek door deze logo's hoe breed en divers onze expertise en impact zijn.

"Wij draaien nu al bijna 2 jaar met de palletiser van Cobotx. Ze hebben ons van start tot eind goed begeleidt met de installatie en implementatie. Hierna zijn er in samenwerking nog verschillende aanpassingen doorgevoerd voor nieuwe producten en functies. We zijn hierover erg tevreden."

Dirk Buiter

Procestechnoloog Van Geloven

"Als Sphere Nederland zijn we blij dat we samen met onze partner CobotX dit mooie automatiseringsproject hebben afgerond. Met de ingebruikname van deze verpakkingslijn vergroten we wederom de duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers."

Adriaan Pierik

CEO Sphere Nederland

"Het cobotiseren van processen is soms niet zo simpel als het van buiten lijkt. In het hele traject - van ontwerp tot implementatie en de nazorg - zijn we hierin uitstekend begeleid door het team van Cobotx. Deze samenwerking leidt in onze processen tot een betere ergonomie, medewerker tevredenheid, kwaliteit en efficiëntie."

Pieter Jonkman

Logistiek Manager Quooker

Plan een gratis adviesgesprek

Laat je contactgegevens achter en we nemen op werkdagen binnen 1 dag contact met je op. Indien je geïnteresseerd bent in een demo maken we graag een afspraak om jou geheel vrijblijvend te laten zien wat een cobot allemaal kan, bij ons op locatie.

Wat kun je verwachten?

Plan een gratis adviesgesprek met Cobotx en ontdek hoe onze cobotoplossingen jouw bedrijfsvoering kunnen transformeren. Dit is wat je kunt verwachten:

  1. Persoonlijke Benadering
  2. Deskundig Advies
  3. Innovatieve Oplossingen
  4. Implementatieplan
  5. Toekomstige Groei