Schroeven en lijmen

Het verbinden van producten met schroeven of lijm is vaak een arbeidsintensief proces met zowel zwaar als repetitief werk. Cobots kunnen dit eenvoudig overnemen waardoor de medewerkers kunnen worden ingezet voor andere werkzaamheden

Plan een gratis adviesgesprekBereken direct mijn voordeel

Precisie

Cobots kunnen schroeven met grote precisie plaatsen en aandraaien alsook lijm zeer precies positioneren, wat resulteert in consistentie en nauwkeurigheid in het werk. Dit minimaliseert fouten en vermindert verspilling.

Flexibiliteit

De cobots kunnen eenvoudig worden ingezet voor meerdere toepassingen. Het kiezen van een ander programma is hiervoor vaak al voldoende. Daarnaast is het mogelijk om medewerkers eenvoudig nieuwe programma’s te laten creëren. Zo kunnen ook nieuwe producten snel worden ingepast in het geautomatiseerde las- of schroefproces.
Cobotx definieert altijd een totaalconcept waarin ook de plaatsing en wisseling van producten wordt meegenomen. Zo ontstaat een effectief en efficiënt geautomatiseerd proces.

Verbeterde arbeidsomstandigheden

Schroeven en lijmen zijn sterk repeterende werkzaamheden die belastend kunnen zijn voor medewerker. Daarnaast kunnen dampen vrijkomen die niet prettig en gezond zijn voor medewerkers. De cobot heeft hier geen last van en kan zo direct de medewerkers vrijspelen van deze werkzaamheden.

Video van toepassing in gebruik

Bekijk hieronder hoe we een volledige lijn hebben opgeleverd met Fanuc robots voor het verpakken en palletiseren van vuilniszakken

Waarom samenwerken met Cobotx

Kies voor Cobotx en til uw pick-and-place processen naar een hoger niveau. Onze gespecialiseerde cobotoplossingen, met een bijzondere focus op de voedingsindustrie maar ook uitstekend toepasbaar in andere gebieden, integreren feilloos in uw productielijnen. Dit leidt tot verbeterde operationele efficiëntie, reductie van downtime en verhoging van de productiekwaliteit.

Deze bedrijven maken gebruik van onze oplossingen

"Wij draaien nu al bijna 2 jaar met de palletiser van Cobotx. Ze hebben ons van start tot eind goed begeleidt met de installatie en implementatie. Hierna zijn er in samenwerking nog verschillende aanpassingen doorgevoerd voor nieuwe producten en functies. We zijn hierover erg tevreden."

Dirk Buiter

Procestechnoloog Van Geloven

"Als Sphere Nederland zijn we blij dat we samen met onze partner CobotX dit mooie automatiseringsproject hebben afgerond. Met de ingebruikname van deze verpakkingslijn vergroten we wederom de duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers."

Adriaan Pierik

CEO Sphere Nederland

"Het cobotiseren van processen is soms niet zo simpel als het van buiten lijkt. In het hele traject - van ontwerp tot implementatie en de nazorg - zijn we hierin uitstekend begeleid door het team van Cobotx. Deze samenwerking leidt in onze processen tot een betere ergonomie, medewerker tevredenheid, kwaliteit en efficiëntie."

Pieter Jonkman

Logistiek Manager Quooker

Plan een gratis adviesgesprek

Laat je contactgegevens achter en we nemen op werkdagen binnen 1 dag contact met je op. Indien je geïnteresseerd bent in een demo maken we graag een afspraak om jou geheel vrijblijvend te laten zien wat een cobot allemaal kan, bij ons op locatie.

Wat kun je verwachten?

Plan een gratis adviesgesprek met Cobotx en ontdek hoe onze cobotoplossingen jouw bedrijfsvoering kunnen transformeren. Dit is wat je kunt verwachten:

  1. Persoonlijke Benadering
  2. Deskundig Advies
  3. Innovatieve Oplossingen
  4. Implementatieplan
  5. Toekomstige Groei