Pick-and-place cobots

De pick-and-place oplossing van Cobotx zijn de oplossing voor het plaatsen van een grote diversiteit aan producten. Van een semi-handmatige tot een volledig geautomatiseerde pick- and-place oplossing. Cobotx kan dit voor jou realiseren.

Plan een gratis adviesgesprekBereken direct mijn voordeel

Snelheid

Pick & place opstellingen worden vaak ingezet voor hogere snelheden. De verpakkings- of assemblagelijn achter de productiemachines mag immers nooit een bottleneck zijn. Cobotx levert hiervoor op maat gemaakte oplossingen, passend bij het betreffende proces. Dat kan gaan om één of meerdere cobots die meerdere picks gelijktijdig uitvoeren, of om een collaboratieve deltarobot die tot 90 picks per minuut haalt. Het totaalsysteem is hierin het belangrijkste. Om de snelheid te behalen en een stabiele oplossing te realiseren, wordt ook de productaanvoer en -positionering door Cobotx meegenomen in de totaaloplossing.

Flexibiliteit

Veel verschillende producten? Juist dán is het interessant om met cobots te automatiseren. Het overschakelen naar een nieuw product omvat slechts een programma kiezen en eventueel een andere gripper op de cobot plaatsen. Een ombouw kost daarmee niet meer dan enkele minuten. Nieuwe producten toevoegen is door de op maat gebouwde software van Cobotx eenvoudig uit te voeren.
Naast productflexibiliteit, kunnen de cobots ook nog eens eenvoudig worden verplaatst en voor meerdere lijnen worden ingezet.

Vision integratie

Product aanvoersystemen zijn essentieel bij een pick & place opstelling. Cobotx denkt hierin mee en bepaalt samen met opdrachtgevers een totaaloplossing om het verpakken of assembleren van producten vlekkeloos te laten verlopen. Dit kan gaan om positioneringsmiddelen, maar ook om vision camera’s die producten controleren en/of de locatie van een aangevoerd product bepalen. Zo kan de cobot altijd het juiste product oppakken en is (inpak)kwaliteit gegarandeerd.

Video van toepassing in gebruik

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Waarom samenwerken met Cobotx

Kies voor Cobotx en til uw pick-and-place processen naar een hoger niveau. Onze gespecialiseerde cobotoplossingen, met een bijzondere focus op de voedingsindustrie maar ook uitstekend toepasbaar in andere gebieden, integreren feilloos in uw productielijnen. Dit leidt tot verbeterde operationele efficiëntie, reductie van downtime en verhoging van de productiekwaliteit.

Deze bedrijven maken gebruik van onze oplossingen

"Wij draaien nu al bijna 2 jaar met de palletiser van Cobotx. Ze hebben ons van start tot eind goed begeleidt met de installatie en implementatie. Hierna zijn er in samenwerking nog verschillende aanpassingen doorgevoerd voor nieuwe producten en functies. We zijn hierover erg tevreden."

Dirk Buiter

Procestechnoloog Van Geloven

"Als Sphere Nederland zijn we blij dat we samen met onze partner CobotX dit mooie automatiseringsproject hebben afgerond. Met de ingebruikname van deze verpakkingslijn vergroten we wederom de duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers."

Adriaan Pierik

CEO Sphere Nederland

"Het cobotiseren van processen is soms niet zo simpel als het van buiten lijkt. In het hele traject - van ontwerp tot implementatie en de nazorg - zijn we hierin uitstekend begeleid door het team van Cobotx. Deze samenwerking leidt in onze processen tot een betere ergonomie, medewerker tevredenheid, kwaliteit en efficiëntie."

Pieter Jonkman

Logistiek Manager Quooker

Plan een gratis adviesgesprek

Laat je contactgegevens achter en we nemen op werkdagen binnen 1 dag contact met je op. Indien je geïnteresseerd bent in een demo maken we graag een afspraak om jou geheel vrijblijvend te laten zien wat een cobot allemaal kan, bij ons op locatie.

Wat kun je verwachten?

Plan een gratis adviesgesprek met Cobotx en ontdek hoe onze cobotoplossingen jouw bedrijfsvoering kunnen transformeren. Dit is wat je kunt verwachten:

  1. Persoonlijke Benadering
  2. Deskundig Advies
  3. Innovatieve Oplossingen
  4. Implementatieplan
  5. Toekomstige Groei