Dozen vouwen

Naast het palletiseren en vullen van dozen, is het vouwen en tapen van de dozen een taak die minstens nét zo repeterend is. Daarom biedt Cobotx de mogelijkheid om het vouwen en tapen van de dozen te automatiseren met een collaboratieve robot, ofwel een cobot. Dit kan met snelheden tot wel 180 dozen per uur. Het grote voordeel van het vouwen van dozen met een cobot is de flexibiliteit in doosformaat.

Plan een gratis adviesgesprekBereken direct mijn voordeel

Flexibiliteit

Een cobot dozenvouwer kan dozen van verschillende formaten vouwen en tapen zonder omsteltijden. Dit maakt het een ideale oplossing in werkomgevingen waar met diverse producten en omdozen wordt gewerkt. De cobot zorgt voor strak en consistent gevouwen dozen, wat de efficiëntie in het verdere verwerkingsproces verhoogt door het elimineren van belemmeringen.

Veilig, compact en snel

Cobot dozenvouwers zijn veilig en compact en hebben geen afgeschermde werkruimte nodig. Ze zijn uitgerust met meerdere veiligheidssystemen, waardoor ze veilig samenwerken met mensen. Bovendien zijn deze cobots gemakkelijk verplaatsbaar. Bij stilstand van een productielijn kan de cobot snel naar een andere lijn worden verplaatst om daar de taken over te nemen. Qua snelheid doet een cobot niet onder ten opzichte van een werknemer, maar ze werken continu zonder pauzes, vakanties of ziekteverzuim. Dit maakt ze een betrouwbare oplossing die 24/7, 365 dagen per jaar ingezet kan worden.

Kostenbesparing

Een derde voordeel is de aanzienlijke kostenbesparing en snelle Return on Investment (ROI). De inzet van een cobot voor het vouwen en tapen van dozen verlaagt niet alleen de arbeidskosten, maar vermindert ook fouten en schade, wat resulteert in minder materiaalverspilling en een efficiënter gebruik van middelen. Bovendien is de ROI van een cobot dozenvouwer vaak binnen slechts één jaar gerealiseerd. Deze snelle terugverdientijd, in combinatie met de lange-termijnvermindering van operationele kosten, maakt de investering in een cobot financieel zeer aantrekkelijk voor bedrijven die hun verpakkingsprocessen willen automatiseren.

Video van toepassing in gebruik

Bekijk hieronder hoe we een volledige lijn hebben opgeleverd met Fanuc robots voor het verpakken en palletiseren van vuilniszakken

Waarom samenwerken met Cobotx

Kies voor Cobotx en til uw pick-and-place processen naar een hoger niveau. Onze gespecialiseerde cobotoplossingen, met een bijzondere focus op de voedingsindustrie maar ook uitstekend toepasbaar in andere gebieden, integreren feilloos in uw productielijnen. Dit leidt tot verbeterde operationele efficiëntie, reductie van downtime en verhoging van de productiekwaliteit.

Deze bedrijven maken gebruik van onze oplossingen

"Wij draaien nu al bijna 2 jaar met de palletiser van Cobotx. Ze hebben ons van start tot eind goed begeleidt met de installatie en implementatie. Hierna zijn er in samenwerking nog verschillende aanpassingen doorgevoerd voor nieuwe producten en functies. We zijn hierover erg tevreden."

Dirk Buiter

Procestechnoloog Van Geloven

"Als Sphere Nederland zijn we blij dat we samen met onze partner CobotX dit mooie automatiseringsproject hebben afgerond. Met de ingebruikname van deze verpakkingslijn vergroten we wederom de duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers."

Adriaan Pierik

CEO Sphere Nederland

"Het cobotiseren van processen is soms niet zo simpel als het van buiten lijkt. In het hele traject - van ontwerp tot implementatie en de nazorg - zijn we hierin uitstekend begeleid door het team van Cobotx. Deze samenwerking leidt in onze processen tot een betere ergonomie, medewerker tevredenheid, kwaliteit en efficiëntie."

Pieter Jonkman

Logistiek Manager Quooker

Plan een gratis adviesgesprek

Laat je contactgegevens achter en we nemen op werkdagen binnen 1 dag contact met je op. Indien je geïnteresseerd bent in een demo maken we graag een afspraak om jou geheel vrijblijvend te laten zien wat een cobot allemaal kan, bij ons op locatie.

Wat kun je verwachten?

Plan een gratis adviesgesprek met Cobotx en ontdek hoe onze cobotoplossingen jouw bedrijfsvoering kunnen transformeren. Dit is wat je kunt verwachten:

  1. Persoonlijke Benadering
  2. Deskundig Advies
  3. Innovatieve Oplossingen
  4. Implementatieplan
  5. Toekomstige Groei